Costa del Sol – Golfailen.com suositukset

Espanjan suosituimpiin golfkohteisiin kuuluva Costa del Sol on täynnä kenttiä – matkailijan saattaakin yllättää runsaus.

Aurinkoinen ja aina kesäinen ilmasto luovat upeat puitteet golfin pelaamiseen ympäri vuoden Aurinkorannikon kymmenillä golfkentillä.

Green fee hinnat liikkuvat 50 ja 300 euron välillä eli jokaiselle jotakin ja ne voi varata helposti vaikka yhteistyö kumppaniltamme Par1Golf.

Meiltä saat majoitukset, auton vuokralle ja monia muita palveluita jotta matkasi onnistuu. Liity jäseneksi ja saat mahtavat edut Suomessa ja Espanjassa.

Kumpuileva kenttä La Cala

Fuengirolan lähellä sijaitseva La Calan kentätät on vuoriston ympäröimät, sijainti on vain muutama kilometri Fuengirolan lomakaupungista sisämaahan. Täältä löytyy kolme loistavassa kunnossa olevaa kenttää. Europa, America ja Asia, joille yhteistä mahtavat näkymät. Kentät seuraavat rinteistä maastoa, vuoret luovat tunnelmaa, ja muutamalta tiiaus paikalta voi nähdä pilkahduksen Välimerestä.

Tasoitusraja kentällä on normaalisti miehille 28 ja naisille 36. Heikomman tasoituksen pelaajat pääsevät kuitenkin pelaamaan erikseen varattuina aikoina. Peruspelaaja selviää kyllä helpoimmasta Europa-kentästä, kunhan pelaa varmasti tai on valmis hukkaamaan muutaman pallon. Kentät vaativatkin pelaajaltaan pelisilmää.

Europa-kenttä sopii peruspelaajalle

Europa on kohteen helpoin kenttä, joka ylittää useasti pienen Ojen-joen. Jokea seuraava kenttä onkin näyttävä alue siltoineen ja kulkutunneleineen. Joen ylitykset ja muutamat aloitukset tarjoavat haastetta, mutta ylitykset ovat kohtuullisen mittaisia kaikille pelaajille.

Kentän väylät ovat varsin leveitä, eivätkä sisällä merkittäviä raffeja tai esteitä. Väylät ja karheikko viettävät melko usein väylälle ainakin toiselta puoleltaan, jolloin lievät sivulyönnit saa anteeksi.

Viheriöiden lähestymiset ovat helpohkoja. Viheriöt ovat laajoja ja jatkuvat tasaisesti väylältä vain muutamien bunkkereiden suojaamina. Useimmat viheriöt ovat loivasti aaltolevia tai kaksitasoisia. Pallon löytää helposti, mutta kivisyys ja maastonmuodot kyllä rankaisevat sinne eksyvää.

Rinteeseen rakennetut väylät mahdollistavat paitsi upeat näkymät, myös korkeuseroilla leikittelevät ratkaisut. Suomalaispelaajan yllätykseksi korkeuserot on suunniteltu niin, ettei palloa joudu kovin usein lyömään maaston taakse. Seikka helpottaa ja nopeuttaa pelaamista. Korkeuseroista johtuen golfauton käyttö on erittäin suositeltavaa, ei pakollista.

Haasteita etsiville vaativammat kentät

La Calan kaksi muuta kenttää tarjoavat enemmän haastetta. America-kentällä korkeuserot ovat voimakkaita, ja onnistuneeseen pelaamiseen vaaditaan jyrkkien rinteiden ja pensasalueiden ylityksiä. Viheriöiden lähestyminen on vaikeampaa kuin Europa-kentällä, koska kolme viheriötä neljästä on korotettuja. Kohteen haastavin kenttä on Asia, jonka katkonaisemmat väylät sekä pienemmät ja paremmin estetyt viheriöt tekevät siitä muita kenttiä haastavamman.

Torrequebradan puistokenttä, loistava sijainti

Torrequebrada on 70-luvun puolivälissä rakennettu tasokas kenttä, joka sijaitsee aivan Välimeren rannalla Torremolinoksen ja Fuengirolan välissä. Jotkut pitävät kenttää yhtenä Espanjan parhaista.

Kauniin kentän yleisilme on kumpuileva ja puistomainen, ja korkeuserojen lisäksi väylät on erotettu toisistaan puilla. Maastoa ja istutuksia on myös käytetty upeasti luomaan rauhallinen ja vehreä alue loma-asutuksen keskelle.

Torrequebrada on pelillisesti erittäin monipuolinen. Väylistä löytyy neljä lyhyttä par-kolmosta, neljä reippaasti yli 400 metristä ja kaikkea näiden väliltä. Kentälle on luotu erittäin mielenkiintoisia väyliä käyttämällä korkeuseroja, vesiesteitä, bunkkereita ja puustoa.

Varaa aikaa maisemien ihailuun

Kentällä pääsee tykittämään pitkiä pätkiä, mutta vastapainona on dogleg-väyliä, lyhyttä ottoa ja esteellisiä viheriöitä. Korkeuserot tuovat sopivasti haastetta – pelit eivät jää niiden takia pelaamatta. Golfauto kannattaa vuokrata, vaikka mäet ovatkin käveltävissä. Autoista löytyy elektroninen tuloskortti.

Miellyttävän haastavan kentän vaikeimmat paikat ovat vesiylitykset takaysillä. Lisäksi väylä on ajoittain kapea ja muutamassa kohdassa hyvin lähellä asutusta. Toisaalta peruspelaaja voi aina valita punaiset tiit, jolloin ylitykset helpottuvat, ja jäljellä oleva matka on pääosin yhtenäistä väylää. Kentällä tarvitaan laajaa lyöntirepertuaaria, ja epäonnistuminen on harvoin lopullista, sillä useimmiten väylän ulkopuolelle joutumisen paikkaaminen onnistuu.

Kokonaisuus on todella kaunis. Esimerkiksi seitsemännen väylän herkkuna on näkymä Välimerelle ja pitkä avaus alamäkeen, eikä tämä ole vielä edes kentän kauneinta antia. Kentän sijoittelu on tehty monipuolisuudesta huolimatta hyvin aidon oloiseksi. Vuodet lienevät hioneet muokkaustyöt luonnollisiksi.

Kenttä on saanut joitain kehnompia arvosteluja kunnostaan 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen alussa. Tämän jälkeen parannuksia on kuitenkin tehty niin kentän kastelussa, hoidossa kuin klubillakin. Nykyisin kenttä onkin erittäin hyväkuntoinen ja keskitasoa parikymppiä kalliimman hintansa arvoinen.

Golf Torrequebrada

Lisäksi suosittelemme, järjestys kuvaa kentän suosiota:

Santana Golf Mijas
Calanova Golf Club La Cala de Mijas
La Cala Golf Mijas
Mijas Golf Internacional Mijas
Marbella Club Golf Resort Marbella
Finca Cortesin Golf Club Casares
Los Naranjos Golf Club Marbella
Valderrama Sotogrande
Santa Maria Golf & Country Club Elviria
La Quinta Golf & Country Club Marbella
Los Arqueros Golf & Country Club Benahavis
Cabopino Golf Marbella Marbella
Aloha Golf Club Marbella
El Paraiso Golf Club Estepona
Valle Romano Resort Golf Course Estepona
Golf Club Santa Clara Marbella Marbella
Lauro Golf Alhaurin de la Torre 41.2 km:n päässä
El Higueral Golf Benahavis
Marbella Golf & Country Club Marbella
Rio Real Golf Club Marbella
El Chaparral Golf Club Mijas
Dona Julia Golf Club Casares
The San Roque Club San Roque
Club de Golf La Cañada Guadiaro
Almenara Golf Club Sotogrande
Baviera Golf Caleta De Velez
Club de Golf Miraflores Mijas
Real Club de Golf las Brisas Marbella
Magna Golf Course Marbella
Alferini Golf Club Benahavis
Estepona Golf Estepona
Atalaya Golf & Country Club Estepona
Club de Golf Anoreta Rincon de la Victoria
Real Club de Golf Sotogrande
Alhaurin Golf Alhaurin el Grande
Monte Paraiso Golf Marbella
Benalmadena Golf Center Málaga
La Duquesa Golf & Country Club Manilva
Tramores Golf Club Benahavis
Artola Golf Marbella